Varmuuskopiointi

On äärimmäisen tärkeää, että varmuuskopioit palvelimesi säännöllisin väliajoin omalle tietokoneellesi. Speekin Gamepanel-palvelimilla ei tällä hetkellä ole automaattista varmuuskopiointia, joten jos palvelimellasi tapahtuu jokin vahinko, olet siitä itse vastuussa.

Varmuuskopion ottaminen on helppoa, mutta aikaa vievä prosessi. Aloitetaan se kuitenkin SFTP-yhteyden muodostamisella. Yhteyden muodostamiseen löydät ohjeet täältä: https://speek.fi/tietopankki/artikkeli/tiedostojen-hallinta-omalta-tietokoneelta-sftp

Kun olet kirjautunut palvelimellesi SFTP-yhteydellä, voit oikean puoleisesta FileZillan tiedostoselaimesta valita kaikki tiedostot ja siirtää ne haluttuun kohdekansioon, joka voi sijaita esimerkiksi työpöydälläsi tai kokonaan eri kovalevyllä.

Kun olet raahannut tiedostot kohdekansioon, alkaa tiedostojen siirto. Siirrossa saattaa kestää 5 minuutista useampaan tuntiin, riippuen palvelimesi koosta ja tietokoneesi verkkonopeudesta.

Huomioi: suosittelemme sammuttamaan palvelimen ennen varmuuskopiointia. Näin vältyt kopioimasta tiedostoja, joiden kirjoitus on kesken.

Lukijoista 5 on tykännyt artikkelista
Lukukerrat: 681
Tapahtui virhe. Yritä ladata sivu uudelleen. Kiitos palautteesta!
Artikkelin kirjoittaja:

Mikäli mieleesi jäi kysymyksiä tai jokin ei onnistu, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme!

    Avaa tukipyyntö