Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/korho/sites/speek/speek.fi/tietopankki/artikkeli.php on line 39
Palvelinversion päivitysSpeek Tietopankki

Palvelinversion päivitys

Minecraft-palvelimen ohjelmisto kannattaa pitää ajan tasalla, jotta siellä olevat bugit ja suorituskykyongelmat tulevat korjatuksi. Virheellisiä palvelinohjelmistoja harvoin julkaistaan, mutta sekin on mahdollista. Saatat siis pahimmassa tilanteessa joutua "päivittämään" vanhemman palvelinversion.

Varmuuskopiointi

Ennen kun teet mitään muutoksia palvelimella, varmuuskopioi palvelimesi tämän ohjeen mukaan: https://speek.fi/tietopankki/artikkeli/varmuuskopiointi

Suosittelemamme, nopeampi palvelinohjelmisto

Minecraft-palvelimilla suosittelemme käyttämään palvelinohjelmistona PaperMC-ohjelmistoa. Tämä on "fork", eli yhteisön tekemä haarautuma SpigotMC-ohjelmistosta, joka on taas fork CraftBukkitista. Jokaisessa välissä on tuotu suorituskykyä parantavia ominaisuuksia ja asetuksia. Paper suoriutuu edellä mainituista parhaiten. Käyttämällä paperia takaat palvelimellesi siis parhaan suorituskyvyn.

PaperMC:n ohjelmistot "jar"-tiedostot ovat ladattavissa osoitteesta https://papermc.io/downloads.

Minecraftin vanilla-palvelinohjelmisto

Suosittelemme käyttämään vanilla-palvelinohjelmiston, eli Minecraftin oman palvelinohjelmiston sijaan aiemmin mainittua PaperMC-ohjelmistoa. PaperMC tukee plugineita, kun taas tavallinen Minecraftin vanilla-palvelinohjelmisto ei tue mitään plugineita tai modeja.

Helpoiten uusimman Minecraftin palvelinversion löydät täältä: https://www.minecraft.net/fi-fi/download/server/

Palvelimen saat myös ladattua tietylle versiolle Minecraftin launcherista seuraavasti:

    

jar-tiedoston lataaminen palvelimelle ja uudelleennimeäminen

Kun lataat .jar-tiedoston omalle tietokoneellesi selaimesi saattaa ilmoittaa, että tiedosto voi olla haitallinen. Tämä ohjelmisto ei varmasti ole haitallinen, kun olet ladannut sen aiemmin mainitusta osoitteesta. Voit siis hyväksyä tiedoston latauksen.

Sammuta palvelimesi ja siirrä lataamasi tiedosto palvelimelleisi joko käyttämällä FTP-ohjelmistoa tai Gamepanelin tiedostojen hallinnassa (max 100MB tiedostot). Poista palvelimella aiemmin sijainnut tiedosto server.jar ja uudelleenimeä juuri siirtämäsi tiedosto "server.jar"-nimiseksi. Uudelleennimetessäsi varmista, että tiedostopäätteet ovat näkyvissä, jotta et vahingossa uudelleennimeä tiedostoa "server.jar.jar"-nimiseksi tiedostoksi. Gamepanelissa tiedostopäätteet ovat aina näkyvissä.

Tämän jälkeen voit käynnistää palvelimesi.

Käy palvelimellasi katsomassa, että palvelimella ei ole ilmestynyt korruptioita, eli karttojen rakennelmat ovat säilyneet, eikä mikään näytä oudolta. Jos jokin kuitenkin vaikuttaa rikkinäiseltä, palauta varmuuskopio ja yritä tehdä aiemmat toimenpiteet uudelleen.

Lukijoista 3 on tykännyt artikkelista
Lukukerrat: 459
Tapahtui virhe. Yritä ladata sivu uudelleen. Kiitos palautteesta!


Mikäli mieleesi jäi kysymyksiä tai jokin ei onnistu, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme!

    Avaa tukipyyntö