Whitelistin (valkolistan) käyttöönotto

Whitelist (valkolista) on työkalu, jolla voidaan rajoittaa pelaajien liittymistä palvelimelle. Kun whitelist on käytössä, vain erikseen "whitelistatut" pelaajat pääsevät palvelimelle.

Vain OP:t voivat käyttää alla mainittuja komentoja. Voit antaa OP-oikeudet konsolissa pelaajalle komennolla op [pelaaja]. Huomaatan, että pelaajat, joilla on OP voivat antaa OP:n muille pelaajille, vaihtaa pelitilaa ja muuttaa pelin sääntöjä. Anna OP vain pelaajille, joihin todella luotat.

Whitelist-komentoja voi käyttää myös palvelimen konsolissa (ilman /-viivaa).

Näin varmistat, että whitelist on päällä:
/whitelist on

Whitelistin voit poistaa käytöstä komennolla:
/whitelist off

Lisää pelaaja whitelistalle:
/whitelist add

Poista pelaaja whitelistalta:
/whitelist remove

Näytä whitelistalla olevat pelaajat:
/whitelist list

Jos haluat, että pelaajat - jotka eivät ole whitelistalla potkitaan palvelimelta, kun whitelist otetaan käyttöön, sinun tulee ottaa palvelinasetus enforce-whitelist käyttöön palvelimen asetuksissa.