Miksi Minecraft-palvelin Speekille, eikä omalle tietokoneelle?

 In Minecraft

Miksi Minecraft-palvelin olisi parempi Speekillä kuin omalla koneella pyöritettynä?
Kerron tässä artikkelissa omalla koneella pyörittämisen huonoista puolista verrattuna Speekin palvelintarjontaan, sillä monet ihmiset miettivät yleensä palvelimen perustamista omalla tietokoneella.

Omalla tietokoneella palvelimen pyörittämiseen liittyy usein paljonkin riskejä. Suurimpia riskejä ovat esim. palomuurisäädökset eli yleisesti tietoturva saatikka sinun ei tarvitse miettiä mahdollisia porttien avaamista modeemistasi, myös pyörittämällä palvelin kauttamme säästät esim. sähkölaskuissa.

Omalla koneella on siis hintalaatusuhteelta erittäin kallista pyörittää 24/7 -palvelinta, mikäli taas mietit pyörittäväsi palvelinta kun pelaat kavereidesi kanssa liittyy palvelimen ylläpitoon vain tietoturvariskit.

Yleisiä tietoturvariskejä on kun pidät palomuureja auki on tietokoneesi haavoittuvainen monille riskeille. Koneellesi voidaan pahimmassa tapauksessa päästä käsiksi eli hallinnoimaan/etäkäyttämään, jolloin jokainen tietokoneellasi oleva tiedosto ja salasana voi päätyä vääriin käsiin. Myös porttien avaaminen (Port Forwarding) on joskus vaikeaa ja mahdotonta, joillekin voi olla palveluntarjoajan päästä liittyvät rajoitteet, joillakin taas ei ole pääsyä modeemin asetuksien hallintaan tai ei riitä kiinnostus mahdollisen avaamisen selvittämiseen, sillä modeemien käyttöliittymät eroavat hyvin paljon toisistaan voi siis ohjeistusvideonkin katsominen olla turhaa.

Speekillä tarjoamme jokaiseen palvelimeen 24/7 päällä olon, palvelunestohyökkäyksien estolla varustetun sekä helpolla hallinnoimisella palvelimen. Mikä olisi parempaa kun voit missä vain milloin vain hallinnoida palvelintasi verkossa ja vielä 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä.

Tiivistetysti siis Speekiltä hankkimalla palvelimen säästät verkkomaksuissa, sähkölaskussa ja totta kai säästät myös miettimisessä mahdollisissa ongelmatilanteissa, sillä asiakaspalvelustamme saat aina apua Minecraft-palvelimeesi liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa. Myös Speek tarjoaa palvelunestohyökkäyksen eston (DDoS-suoja), 24/7 palvelimen suorahallinnoinnin mistä vain, saat ilmaisen aliverkkotunnuksen (eli voit mennä palvelimelle käyttämättä IP-osoitetta). Lista on siis pitkä ja voit tutustua palveluihimme osoitteessa: https://speek.fi/minecraft-palvelimet/

Viimeisimmät artikkelit